Birthday – Beach – Älplermacarroni

Categories Beach, Festival, Nicaragua, Personal

Bereits den zweiten Geburtstag welchen ich auf meiner Reise feiern durfte. Auch dieses Jahr wieder in einen Stranddorf. Statt Mexico diesesmal Nicaragua, und anstelle des argentinischen BBQ’s entschied ich mich für den diesjährigen Geburtstag das schweizer Traditionsgerich Älplermacarroni zu kochen.

Die nötigen Zutaten fand ich im Supermarkt in Leon und dank der Hilfe von Sandra (eine Schweizerin) gabs sogar Apfelmus dazu. Eingrkauft hatte ich dafür 1.5kg Penne, 10 Zwiebeln. 1kg Kartoffeln, 1kg Käse, 1l Vollrahm, 450g Speck sowie 450g Schinken.

Mit etwas Hilfe und einer improvisierten Meisterleistung kochte ich für knapp 20 Leute eine riesen Pfanne Älplermacarroni. Geschmacklich war sogar ich überrascht wie gut diese gelungen ist.

Der ganze Tag bleibt in guter Erinnerung und das auch dank Dave, Nicoline, Sandra & Jasmine. Muchas Gracias!


Already the second birthday that I was celebrating on my trip. Also back again in a beach village. Instead of Mexico this time Nicaragua, and instead of the Argentinan BBQ’s decades I decided to cook the Swiss traditional Älplermacaroni for this year’s birthday.

The necessary ingredients I found myself in the supermarket in Leon and thanks to the help of Sandra (a Swiss) we even had Apple sauce. I have bought 1.5kg Penne, 10 onions. 1kg potatoes, 1kg cheese, 1L cream, 450g of bacon as well as 450g of ham.

With some help and an improvised masterpiece, I was cooking a huge pan Älplermacaroni for almost 20 people. Tastewise I was even surprised how it turned out. The whole day stays in good memory, also because of Dave, Nicoline, Sandra & Jasmine.
Muchas Gracias!